« اِنّا اعطیناکَ الکوثَر ـ فَصلِّ لِربّک وَ انحَرـ اِنّ . » آیات آرام آرام بر پیامبر (ص) نازل می شد و با نزول هر آیه، شادی وصف ناپذیری در چهره ی درخشان رسول خدا (ص) تبلور می یافت. [ ای رسول خدا ! ما به تو کوثر (خیر کثیر) عطا کردیم.] چه به موقع بود نزول آیات. این روزها پیامبر (ص) از زخم زبان های بعد از وفات پسرش آزرده خاطر بود. زخم زبان هائی که او را ابتر و بدون عقبه می دانستند. اما به یک باره همه چیز تغییر کرده و خداوند فرشته ای در قامت یک زن برای رسولش عنایت فرمود. حوریه ای به نام فاطمه (س).

دختری که هر چقدر در مقام و منزلت او بنویسیم باز هم کم است. در شأن و منزلت او همین بس که خداوند متعال در حدیث شریف کساء، اهل بیت (ع) را با نام فاطمه (س) به جبرئیل معرفی می کند؛ و این در حالی است که خود رسول الله (ص) و علی (ع) حضور دارند. اما خداوند متعال آنها را با نام فاطمه (س) معرفی کرده و می فرماید: « هُم فاطِمَه و ابُوها و بَعلِها و بَنوها / آنها فاطمه و پدرش، فاطمه و همسرش و فاطمه فرزندانش هستند». حضرت زهرا (س) در طول تاریخ درس های فراوانی برای بشریت به یادگار گذارده است که از جمله آنها می توان به شخصیت ی ایشان، شخصیت علمی ایشان و شخصیت اجتماعی ایشان اشاره کرد. اما مقوله ای که به مناسبت این ایام و روز مادر و روز زن بیشتر حائز اهمیت می نماید؛ حضور فاطمه (س) در مقام مادری و همسری است.

بی شک فردی با چنین خصوصیات بارز انسانی و مقامات بالای معنوی در هر موضوعی می تواند برای بانوان جامعه اسلامی الگو باشد. چرا که وقتی تاریخ را نظاره کرده و آن را ورق می زنیم، این بانوی نمونه علی رغم حضور شایسته در مناسبات مختلف اجتماعی و علمی، در مقام مادر نیز نقش خود را به صورت ارزنده ایفا نموده و فرزندانی تربیت می کند که فردای تاریخ را می سازند. از جمله وظائف مادران در محیط خانواده، تزریق محبت مادری و ایجاد شخصیت والای انسانی در وجود فرزندان است که با عدم تحقیر آنها در محیط خانه و دادن القاب و اسماء مناسب می توان بخشی از آن را به انجام رساند. با مرور حدیث شریف کساء این مهم را می توان به وضوح مشاهده کرد؛ چرا که زهرا (س) در پاسخ فرزندان خویش آنها را با جملات و عباراتی نظیر «قرة عینی/ نور چشمم» و « ثمرة فؤادی/ میوه قلبم» مورد خطاب قرار می دهد. و همین یک رفتار به ظاهر ساده در روانشناسی امروز امری مهم در جهت نیل به اهداف فوق الذکر تلقی می شود.

بخش دوم این مطلب را پیگیر باشید .!




خودم نوشت:
هزار سال هم که بگذرد؛ نگاهت
   "غافلگیرم" می کند .!


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Somphet چت روم | چت روم فارسی | چت روم شلوغ ! For medical use only آموزش غیرحضوری یو پی اس در تبریز ڪافـہ تنهایــــ☕ سایت چچلاس فایل عجايب و خواندنيهاي جهان